Az Első Találkozás

Tegnap délután találkoztam először Vele… Ott volt és nézett rám a 32 gigás virtuális gép mögül… Oracle Business Intelligence..  Fekete Zoltán mutatott be neki, aki ellátott mindenféle anyaggal a BI témakörében.

Délelőtt a szokásos mol-os fárasztás. Munka közben ugrott be, hogy, hogy nincs elég szabad helyem, úgyhogy be kellett rohannom egy üzletbe, hogy vegyek valami adathordozót. Meg gyorsat is, hogy könnyen haza tudjam vinni a jószágot. Gondoltam, ha már úgyis venni kell, akkor veszek valami nagyobbat, így lett egy My Book Essential Edition 500G. Utána loholás az Oracle-be.

Bemutatkoztunk, mint a HP-ban itt is tegeződik mindenki, már épp ideje megszoknom. A rengeteg dokumentum, ppt és flash másolása közben Zoltán megmutatta a BI legfontosabb és leglátványosabb részeit. Megnéztük a DashBoardokat, szerkesztettünk újat is, futtatunk egyéni nézeteket is, kipróbáltuk a Publisher-t, amivel sablonokből pöpec nyomtatáskész dokumentumokat varázsolhatunk legyen az egy pdf vagy word dokumentum. Végezetül pedig megnéztük, hogy hogyan tudunk különböző adatforrások fölött logikai összefüggéseket definiálni és azokat hogyan tudjuk a felhasználónak gusztusosan tálalni.

Szóval innen indul a munka érdemi része. Zoltán most egy hétig külföldön lesz, mire visszajön el kell ásnom magam a témában, hogy legalább tudjam mi merre és hány méter. Megbeszéltük, hogy utána nézünk valami életszerű példát, amin keresztül elmélyedhetek a BI-ban. Kicsit izgulok, hogy mi lesz munka mellett … Node kifogások vége, megoldom. Még jelentkezek

0 comments on “Az Első TalálkozásAdd yours →