Houg 2009

Ha új év, akkor új tavasz, no meg a Houg! Idén az a megtiszteltetés ért, hogy Sárecz Lajos meghívásából részt vehettem az idei Hungarian Oracle User Goup konferencián, melynek idén is a siófoki Hotel Azúr adott szállást. A rendezvény 2009. április 6-tól 9-ig tartott, ahol az ipar számos meghatározó szereplőjével találkozhattunk. Az immáron 13. alkalommal rendezett konferencia idén négy szekcióval várta az érdeklődőket, a korszerű adatközpontok, üzleti intelligencia, SOA, integráció, adatbiztonság, Oracle alkalmazások és az alkalmazásfejlesztés témakörében, valamint a gyakorlatiasabb vendégek az Oracle University Workshop előadásain is elleshettek néhány trükköt, praktikát. Az előadások között frissítők és aprósütemények szolgálták kedvünket és hasunkat.

A készülődés nagy izgalom töltött el, mivel évek óta nem voltam Siófokon és alföldi lévén nem gondoltam volna, hogy a főváros vonattal is ilyen közel van a Balatonhoz. Sajnos – menedzsment zéháim miatt – csak a konferencia utolsó két napjára tudtam csak menni, így az ismerkedő estről és az előadások első napjáról lemaradva, nem volt lehetőségem megnézni a Houg történetének legelső diákelőadásait – köztük sok BME-s társam előadását -, de így felejthetetlen élményben volt részem.

Megérkezésünk után a rendezvény lebonyolításáért felelős az Asszisztencia Kft kedves leányai láttak el minden hasznos információval és persze sok konferenciás ajándékkal. A regisztráció után elfoglaltuk szállásunkat, egy apartmant, amit szintén a Hotel Azúr biztosított, wellness szolgáltatásokkal egybekötve.

Én javarészt az adatközpontok és üzleti intelligenciával kapcsolatos előadásokon vettem részt, de Czinkóczki László lebilincselő előadásait sem hagytam ki. Ami legjobban megfogott a változatos szakmai tartalmak mellett, az a szerdai nap végén tartott kerekasztal beszélgetés az adatbiztonságról, ahol nem kisebb nevek beszélgettek, mint Kirner Attila (PSZÁF – Informatikai Felügyeleti Osztály), Jakab Péter (Magyar Bankszövetség Munkabiztonságának vezetője), Dr. Suba Ferenc (Magyar Kormány Informatikai Biztonsági Incidenskezelő Központ), Antal Lajos (PricewaterhouseCoopers Kft), Bártfai Attila (kancellár.hu Zrt), Keleti Arthur (KFKI Zrt). A beszélgetés teljesen kötetlen formában, a hallgatók bevonásával és egy sörcsapoló társaságában telt.

A konferencia estéit a wellness adta kényelem és a bőséges svédasztalos vacsorákat követően szórakoztató előadások – köztük az Attraction Látványszínház hihetetlen műsora – , játékpultok – köztük egy eredeti C64 sarok – és sorsolások színesítették.

Rengeteg új élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam életem legelső HOUG konferenciáján. Talán az egyetlen dolog, ami  hibádzott , hogy túl sok érdekes előadás volt, így nehéz volt választani, hogy az ember épp melyikre menjen be. Összességében remekül éreztem magam és ezúton is köszönöm a meghívást!

0 comments on “Houg 2009Add yours →