Oracle BI akcióban – NY CPR

Remek élő példa az Oracle Business Intelligence egy felhasználására a New York önkormányzata által üzemeltetett Citywide Performance Reporting Tool, azaz a CPR.

A rendszer bárki számára interaktív és átfogó rálátást nyújt a város szinte összes közszolgáltatásának teljesítmény-mutatójára és azok statisztikáira, továbbá részletes információkat kaphatunk az egyes szolgáltatások és közintézmények mérhető teljesítményeiről és összesíthetjük  vagy összevethetjük ezek hatékonyságát, akár a friss vagy akár a korábbi években mért adatokkal.A CPR publikus felületetén a BI Dashboard-ok elrendezésükben és stílusukban is New York önkormányzati oldalához vannak igazítva, ezzel is igazolva a BI rugalmasságát és tesztreszabhatóságát. Az oldalra belépve a látogató kétféle szempont alapján tud vizsgálódni: Választhat, hogy egy adott tárgykörben (theme) vagy egy konkrét intézmény (agency) mutatóit szeretné megtekinteni. Ez utóbbinál az önkormányzat által vezetett összes szervezet közül választhatunk egyet, míg a témakörök listázásakor ugyanezek a szervezetek funkcióik szerint 8 csoportra vannak bontva. Ezek a közösségi, oktatási, jogi, adminisztratív, gazdasági, infrastrukturális, szociális és közbiztonsági szolgáltatások. Az utóbbi kategóriába van például sorolva a Rendőrség vagy a Tűzolság is.

A felhasználó érdeklődési körének megfelően navigálhat a legfelsőbb mutatóktól kiindulva a  részletes eredményeket adó specifikus mérőszámokig, a korábbi év eredményeivel összevetve. Ha az adatokat viszont nem csak online formában szeretné megjeleníteni, akkor a BI Publisher segítségével ki is exportálhatja az aktuális nézetet CSV, Excel, Powerpoint vagy Micrososft HTML formátumba is.

Az Oracle Business Intelligence csomag segítségével New York önkormányzata egy olyan áttekinthető, monitoroható és ezáltal tervezhető rendszert valósított meg, ami a 21. században elengedhetetlen egy modern város hatékony és minőségi működtetéséhez. Ugyanakkor a bárki számára elérhető felület és a mögötte lévő információk a polgárokban a bizalom, a biztonság és az odafigyelés érzését keltik.

További részletekért látogassátok meg a CPR -t a http://www.nyc.gov/html/ops/cpr/html/home/home.shtml oldalon ahol egy kis video köszöntőt is láthattok, majd próbáljátok ki Ti is!

1 comment on “Oracle BI akcióban – NY CPRAdd yours →