OBI Challenge 2 Go

A Zoltántól kapott VMWare Image indítása után kiderült, hogy ez egy egy hivatalos, főleg partnereknek szánt Oracle BIC2g:EE+ virtuális gép kimondottan demóztatáshoz. Az asztalon egy takaros Overview.pdf, ami tartalmaz minden fontos infót az aktuális demo buildről. 2G RAM és a Vista alatt kicsit lassúnak hat VMWare-es WinXP-aztán csak rájövök, hogy a buta Symantec Antivirus terheli virtuálsi gépet, gyorsan le is szedtem, vele együtt a másik memória gyilkost az Adobe Reader-t is. Foxit Reader fel a maga kis szerény 15M-val (szemben az adobe “mammut” reader 150  megájával) és máris szépen hasít a kis próbagépezet.

[singlepic=8,100,100,right] Azt asztalon ott mosolyog rám a demóhoz szánt Process Control, ami indítás után rögtön felkínálja a demózható lehetőségek tárházát. Ez egy barátságos kis program megspórolja nekünk a servicek külön-külön indítását, itt egy gombnyomásra az adott pakkhoz szükséges minden szervízt elindít. Amúgy ez a tool, saját bevallása szerint nem képezi az OBI EE csomag részét, de éles környezetben nyilván nem is így szeretnénk nagy teherbírású rendszerünket felkonfigurálni.

[singlepic=4,100,84,left] Miután minden service zászlaja bezöldult, a böngészőt elindítva bepötyögve a http://localhost/analytics/saw.dll?Dashboard a lokális url-t elérkezünk a bejelentkezési képernyőhöz. A tesztrendszeren Administartor/Administrator acounttall léphethünk be alapból a BI-ba. Legnagyobb megelepetésemre azt tapasztaltam, hogy a sok idegen közül ért magyar nyelven is a rendszer, így gyorsan ki is választottam, hogy próbára tehessem.

[singlepic=1,100,84,right] Belépve elámulok a profi Ajax-os és információ gazdag felületen. Az oldalt részletesebben megvizsgálva kiderült, hogy a diagramok flashben generálódnak és valós kapcsolatban van az oldal scriptjeivel, ami kimondottan elegáns megoldásnak számít a fejlesztők részéről.

[singlepic=2,100,84,left] A pénteki emlékek felidézése végett végigkattintgattam az összes linket, amit megnéztünk Zolival és próbálgattam a saját számíze szerint rendezni az oldalakat, ami kimondottan egyszerű feladatnak bizonyult a reszponzív webes felület alatt. A demóban az előre definiált dashboardokon a kimutatások és diagramok részletezendő mezőire kattintva további bontásokat kaphatunk így valóban “online” és interaktív az adatok analizálása.

[singlepic=10,100,84,left] Ha menet közben esetleg mégsem tudtuk meg az előredefiniált dashboardokból, amire kíváncsiak vagyunk, kérdezhetünk nyugodtan az Answers-től. [singlepic=11,100,84,right] Az adminisztrációs felületen definiált témakörök kiválasztásával pár klikkeléssek összehozhatjuk lekérdezésünket sőt, melyből szempillantás alatt diagramokat varázsolhatunk és az így kapott oldalt akár el is menthetjük az irányítópult egy tetszőleges fülére.

A Delivers segítségével létrehozhatok iBot-okat, amik az általam válaszott módon értesítenek – akár e-mailben is -, ha a feltételben megadott lekérdezés eredményt szolgáltat, így mindig naprakész lehetek. A BI Publisher pedig gondoskodik a kinyert adatok pixel-pontos megjelenítéséről is, akár egyedi pdf-ről vagy egy Microsoft Office-ban készüt sablonról legyen is szó.

2 comments on “OBI Challenge 2 GoAdd yours →