Hobbi programok

Általános és  Középiskolai korszakom legsikeresebb programjait gyűjtöttem össze ezen az oldalon, ami tekinthető egyfajta archívumnak a Windows 98-as és Milleniumi időkből. Bár manapság már inkább csak mosolygunk ezeken a ppróbálkozásokon, hisz közel sem tekinthetők nagy számnak, bizonyos szempontból mégis értékesek, így nincs szívem megválni tőlük. Csemegézzetek!

 

Öröknaptár

ÖröknaptárAz Öröknaptár végleges verziója nem csupán egy egyszerű naptár-program. Teljes magyar névnap és ünnepadatbázissal rendelkezik, de tetszőlegesen bővíthető saját eseményadatbázis-szerkesztője segítségével. Az intelligens frissítő segítségével szinkronizálni tudunk két különböző dátum adatbázis között is. Az általunk választott napról képes megadni, hogy milyen állatövi és kínai horoszkóp szerinti jegy van aznap és sokrétű beállításai révén teljesen testreszabható.

 

 

 

Sticky Fingers

Sticky Fingers for Windows 2000Ez az alkalmazáscsomag egy Windows 98/ME és NT 4-es tunningoló program, melynek segítségével rengetek hasznos és haszontalan dolgot állíthattunk be. Képes volt elővarázsolni a telepített rendszer regisztrációs kulcsát, módosítani a boot képernyőt és felhasználók jelszavait törölni, egyszóval minent ami jól jöhetett a hétköznapokra.

 

 

 

Shut Down Manager

Az alkalmazás segítségével előre beállított időre korlátozhattuk Window 98/ME -t futtató számítógépünk használatát. Az idő lejártával a program automatuksan kikapcsolta a számítógépet, de lehetőség volt az egy nap megspórolt gépó-idők átvitelére is. A szoftvert elsősorban olyan szülőknek szántam akik szerették volna gyermekük géphasználatát korlátozni.

Lovi

MultiracerEz a játék a DOS -os világból sokunk által jól ismert magyar fejlesztésű Paci játék grafikus felületű változata volt. A szépnek legkevésbé sem mondható programmal 5 különböző lóra fogadhatunk és hazárdírozhatjuk el képzeletbeli pénzünket. DOS-os elődjéhez képest a játék annyiban különbözik, hogy itt még ruháinkat is zálogba adhatjuk megfelelő összegért. Később a programnak elkészült az első webes változata is a Multiracer is, amit VB Script nyelven írtam. A weboldal érdekessége az volt, hogy felülete választható volt, így lovak helyett akár autókra is fogadhattunk.

0 comments on “Hobbi programokAdd yours →