Sony-Ericsson BT Távirányító Winamphoz

Ez a legújabb munkám

Nem csalás, nem ámítás! Ahogy a képen is láthatjátok: Igen, lehetséges szeretett Winampunk távirányítása bluetooth képes Sony-Ericsson mobiltelefonunkal! Bármelyik bluetooth távirányításra képes Sony-Ericssonnal használhatod, a telepítéskor csak a telefonodnak megfelelô felbontást kell kiválasztanod és kész! Próbáld ki ezt az általam készített kis csomagot, töltsd fel mobilodra és vezéreld a Lámát akár a konyhából is! (Frissített verzió!)

Kevés olyan ember van, aki valóban kihasználja mobiltelefonjai képességeit.. Szeretek nem közéjük tartozni. Ha már amúgy is meg kell venni a méregdrága csilivilli kütyüt, akkor legalább tudjuk, hogy mit is tudunk vele kezdeni.

A Sony-Ericssonok egyik fél-rejtett képessége Bluetooth HID, azaz a távvezérlô. Ennek segítségével, ha egyszer rendesen párosítjuk SE mobilunkat számítógépünkkel, akkor a gép képes egy billentyûzetként vagy egy egérként is használni.

Az általam készített Winamp távirányító annyiban jobb a többihez képest, hogy a Winamp, Global-Hotkey funkcióját használja ki. Ellentétben más csomagokkal, ezáltal nem kell winamp ablakának aktívan lennie, elég ha csak a háttérben fut, úgy is irányíthatjuk.

A távirányító kompatibilitási okok miatt csak az alap winamp Global-Hotkey parancsokat használja, ezáltal segítségével Lejátszhatunk, tekerhetünk, ugorhatunk elôre/hátra, szüneteltethetünk, leállíthatunk, hangerôt szabályozhatunk, miközben a telefon joystickja és a funckiógombok egérként funkcionálnak.

Újdonság az elôzô verziókhoz képest, hogy a telepítô képes autoatikusan beállítani a Winamp Global Hotkey funkcióját anélkül, hogy nekünk bármit is tennünk kellene.

A csomag mind 3 képernyôfelbontáshoz elkészült, és telepítéskor választhatjuk ki telefonunk képernyôjének megfelelôen a telepítendô komponenst. Ezáltal az alábbi mobiltelefonokon tudod használni kis a programot (beleértve az ‘i’ típusokat is):

  • 128×160: W300, K510, Z530, Z520, Z525
  • 176×220: Z550, K600, W600, K610, Z610, K618, K700, W700, K750, W810
  • 240×320: S700, K790, K800, W850, W900

Telepítési segédletek

Fontos! Ne felejtsük el engedélyezni a Winamp Global Hotkey funkcióját a Tulajdonságok között, és ezeket csak az alapértelmezett parancsokkal használjuk!

A nagyításhoz kattins a képre! A beállításhoz indítsuk el a Winampot, (1) CTRL+P billentyûkombinációval nyissuk meg a Tulajdonságok ablakot, majd a bal oldali menüben keressük ki a (2) Global Hotkeys opciót, ahol engedélyezzük azt az (3) Enabled jelölôvel, majd a biztonság kedvéért kattintsunk a (4) Restore defaults gombra. Ezután (5) bezárhatjuk ablakunkat és távirányítónk máris mûködôképes. Azonban, ha saját billenty?kombinációink vannak el?re beállítva, akkor állítsuk úgy át a winampunkat, hogy az alap parancsokon felül a sajátjaink is szerepeljenek (akár duplán is ) ugyanarra az utasításra.

A nagyításhoz kattins a képre! Amennyiben a telepítôvel valamilyen oknál fogva nem tudtuk átküldeni a távirányítót, abban az esetben. Próbáljuk meg kézzel átküldeni mobilunkra. (1) Kattintsuk a Start Menü/Minden Program menüpontjára, ott keressük ki a Winamp távirányító mappáját, majd (2) Jobb klikkel a Winamp GHRC.hid fájlra kattintva (3) válasszuk a (4) Küldés menün belül a BlueTooth-eszköz pontot. A nagyításhoz kattins a képre! Eztán a varázsló segítségével küldjük át programunkat moblunkra.

A Mobiltelefonon a telepített alkalmazást vagy a Szórakozás vagy a Bluetooth menüpont alatt találjuk meg a távvezérlô elindításával.

0 comments on “Sony-Ericsson BT Távirányító WinamphozAdd yours →